Автодім Атлант у Києві | офіційні дилери Volkswagen Новини

Шукаєте автомобіль своєї мрії від Volkswagen? Тоді ви потрапили в потрібне місце - офіційний дилерський центр Volkswagen. Оберіть собі новий автомобіль серед доступних на нашому онлайн-складі або сконфігуруйте потрібну модель.

  1. Новини
  2. Ювілей: 20 років Touareg
01.09.2022
Новини від Volkswagen

Ювілей: 20 років Touareg

Перший Touareg у 2002 році ознаменував вихід у новий сегмент і був елегантним носієм технологій.

Touareg 20 years

20 років тому Volkswagen зробив сміливий крок у новий для себе сегмент зі стильним Touareg. З тих пір позашляховик преміум-класу компанії міцно закріпився на світових ринках і мав видатний успіх.


На сьогоднішній день продано більше 1 000 000 одиниць – вражаюча цифра в сегменті SUV C!

20 років досягнень Touareg:

Touareg 20 років

Коли Touareg був вперше представлений у 2002 році, він здивував 5,0-літровим двигуном V10 TDI, який забезпечував вражаючий на той час крутний момент у 750 Нм. «Race Touareg» від Volkswagen Motorsport домінував у ралі «Дакар» протягом трьох років поспіль з 2009 по 2011 рік. Потім були встановлені різноманітні світові рекорди на довгих дистанціях, наприклад, на Панамериканському шосе, де було подолано дистанцію до 23 000 км трохи менше, ніж за 12 днів.

У 2006 році Touareg витягнув зі свого ангару Boeing 747 вагою 155 тонн і таким чином встановив ще один світовий рекорд.

У 2005 році Touareg «Stanley», один із перших по-справжньому інтелектуальних автомобілів в історії автомобілебудування, переміг у конкурсі DARPA Grand Challenge для автономних транспортних засобів, організованому Американським агентством перспективних оборонних досліджень. Це був один із 4 автомобілів з початкових 23, які почали гонку та дійшли до фінішу.

Сьогодні вже клієнти Volkswagen отримують переваги від багаторічного досвіду розробки таких систем, як Travel Assist і опціональна Park Assist Plus з можливістю віддаленого паркування.

Touareg I (2002 – 2009):

Touareg 20 років
Image

Перший Touareg у 2002 році ознаменував вихід у новий сегмент і був елегантним носієм технологій із самого початку.

Моделі преміального позашляховика отримала горде ім'я з посиланням на берберських туарегів, кочових мешканців диких ландшафтів пустелі Сахара, і підкреслює яскраво виражену майстерність автомобіля у підкоренні беждоріжжя.

Завдяки численним інноваціям, таким як електромеханічна стабілізація крену або пневматична підвіска CDC із шістьма рівнями налаштування, Touareg одразу після виходу на ринок став одним із найпопулярніших позашляховиків у своєму класі. З таким обладнанням проходження річок глибиною до 58 см і підйомом до 45 градусів не становило жодних проблем.

Флагманом лінійки Touareg став Touareg V10 TDI, який оснащувався найпотужнішим на той час дизельним двигуном, що встановлювався на Volkswagen. 5-літровий 10-циліндровий двигун потужністю 230 кВт (313 к. с.) генерував вражаючий максимальний крутний момент у 750 ньютон-метрів і розганяв 2,5-тонний Touareg до 100 км/год за 7,8 секунди, максимальна швидкість при цьому становила 225 км/год.

Завдяки цій топ-моделі бренд Volkswagen сьогодні став одним із провідних світових виробників широкох лінійки моделей, яка охоплює всі важливі сегменти від невеликих автомобілів до позашляховиків високого класу.

Touareg I виготовлявся з 2002 по 2009 рік і був одним із найуспішніших розкішних позашляховиків свого часу з продажами в 450 000 одиниць.

Touareg II (2010 - 2018):

Touareg  20 років
Image

Друге покоління Touareg виросло як у ширину, так і в довжину, що додало комфорту. Передня частина автомобіля підкреслювала спортивну елегантність автомобіля завдяки новим аеродинамічним бамперам і новому дизайну решітки радіатора.

Перший гібридний автомобіль від Volkswagen був запущений одночасно з виходом на ринок другого покоління. Volkswagen Touareg 3.0 V6 TSI Hybrid приводився в дію бензиновим двигуном V6 з наддувом потужністю 245 кВт (333 к.с.) і електродвигуном потужністю 34,3 кВт (46 к.с.). Електродвигун повністю гібридного автомобіля рекуперував енергію під час гальмування та подавав її в акумулятор. Загальна потужність гібрида становила 279 кВт (380 к.с.) і максимальний крутний момент 580 Нм.

Це дозволяло Touareg II розганятися до 100 км/год за 6,5 секунди і розвивати максимальну швидкість до 240 км/год. Його середня витрата палива становила 8,2 літра бензину на 100 км. Безліч нових допоміжних систем зробили подорожі ще безпечнішими та комфортнішими навіть на складних ділянках місцевості.

За період виробництва з 2010 по 2018 рік Volkswagen продав понад 479 000 одиниць Touareg II.

Touareg III (2018 – сьогодні):

Image
Image

Завдяки сучасному дизайну та використанню матеріалів, що зменшують вагу в новому кузові зі сталі та алюмінію, третє покоління Touareg має приголомшливо динамічний характер. Привабливий і хижий вигляд підсилюється збільшенням колісної бази до 2904 мм та зменшенням висоти автомобіля на 7 мм.

Повністю оновлений інтер'єр вражає цифровими інноваціями та допоміжними системами, що гарантує комфортне та безпечне водіння в будь-якій ситуації. Це додатково забезпечується оптимізованою електромеханічною системою активної стабілізації крену (допоміжна система, яка постійно виявляє рухи крену до 400 разів на секунду, щоб забезпечити оптимальне регулювання та абсолютно безпечне водіння на будь-якій місцевості).

З осені 2020 року Touareg R Hybrid став новою флагманською моделлю - гібридний позашляховик мав системну потужність 462 к.с. , максимальний крутний момент 700 Нм і максимальну швидкість 250 км/год.

Завдяки зниженому споживанню палива в змішаному циклі 2,7 л/100 км і споживанню електроенергії 21,1 кВт-год/100 км цей чудовий гібридний автомобіль також є лідером у своєму класі автомобілів.

Понад 164 000 одиниць Touareg III вже було продано по всьому світу з моменту його дебюту в 2018 році.

Статтю підготовлено за матеріалами www.volkswagen-newsroom.com

Image

Touareg - акція до 20-річчя моделі

Touareg Black Edition

Пакети переваг Gold та Platinum з вигодою більше 500 000 грн. та додатковий бонус у вересні.


Сторінка моделі та акції:


Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

Я зацікавлений в отриманні інформації від дилера.
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.